Hoppa till innehåll

Line Dance Levels

Line Dance Levels – Det är komplicerat!

Nybörjare / Improver / Intermediate / Advanced

Du skulle tro att ovanstående skulle räcka för att beskriva dansnivåer. När allt kommer omkring, i country dans har du ”Nybörjare” och du har ”Avancerad”. Det är ganska mycket det. Men nej … Varje linjedans koreograf har sin egen uppfattning om vilken nivå en dans är som de har koreograferat och genom åren har det kommit många beskrivande sätt att kategorisera deras linjedanser. Jag har sammanställt många danslistor för mina klasser och jag använder mestadels copperknob.com och ibland Kickit för att få min information om danserna jag undervisar i mina klasser. Antalet nivåer är sinnessjukdom. Det är förstås … Nybörjare, Förbättra, Intermediate och Advanced men då finns det ”Qualifiers” …

Nybörjare

Det finns Nykomling, Absolut Nybörjare, Ultra Nybörjare, Låg Nybörjare, Enkel Nybörjare, Nybörjare och Högnybörjare. Och låt oss inte glömma Beginner / Intermediate. Oj, vi gick från Ultra Beginner till Beginner / Intermediate! Vad hände med Improver? Improver och alla dess kvalifikationer måste vara där någonstans eller hur?

Improver, Intermediate och Avancerade

Det finns, Low Improver, Improver, High Improver och Improver/Intermediate. Och Låg Intermediate, Easy Intermediate, Intermediate, High Intermediate och Intermediate/Advanced. Vi går vidare med Low Advanced, Advanced och den ultimata … Phrased High Advanced. Phrased High Advanced? Milda makter! I själva verket kan du gå fram till dansnivån med termen ”Phrased” till någon av de mellanliggande eller avancerade danserna om du vill imponera på hur svår en dans faktiskt kan bli med en liten fantasi.
Obs! Jag är ganska säker på att detta inte är en komplett lista.

Låt oss komma ner till detaljerna

Giltiga nivåer = * Fet (I mitt yttrande)

[table id=21 /]

Och glöm inte att gå fram till dansnivån med termen ”Phrased” om du vill ha en riktigt hård dans.

Gordon Small, juli – 2016