Line Dance Levels

Line Dance Levels – Det är komplicerat!

Nybörjare / Improver / Intermediate / Advanced

Du skulle tro att ovanstående skulle räcka för att beskriva dansnivåer. När allt kommer omkring, i country dans har du ”Nybörjare” och du har ”Avancerad”. Det är ganska mycket det. Men nej … Varje linjedans koreograf har sin egen uppfattning om vilken nivå en dans är som de har koreograferat och genom åren har det kommit många beskrivande sätt att kategorisera deras linjedanser. Jag har sammanställt många danslistor för mina klasser och jag använder mestadels copperknob.com och ibland Kickit för att få min information om danserna jag undervisar i mina klasser. Antalet nivåer är sinnessjukdom. Det är förstås … Nybörjare, Förbättra, Intermediate och Advanced men då finns det ”Qualifiers” …

Nybörjare

Det finns Nykomling, Absolut Nybörjare, Ultra Nybörjare, Låg Nybörjare, Enkel Nybörjare, Nybörjare och Högnybörjare. Och låt oss inte glömma Beginner / Intermediate. Oj, vi gick från Ultra Beginner till Beginner / Intermediate! Vad hände med Improver? Improver och alla dess kvalifikationer måste vara där någonstans eller hur?

Improver, Intermediate och Avancerade

Det finns, Low Improver, Improver, High Improver och Improver/Intermediate. Och Låg Intermediate, Easy Intermediate, Intermediate, High Intermediate och Intermediate/Advanced. Vi går vidare med Low Advanced, Advanced och den ultimata … Phrased High Advanced. Phrased High Advanced? Milda makter! I själva verket kan du gå fram till dansnivån med termen ”Phrased” till någon av de mellanliggande eller avancerade danserna om du vill imponera på hur svår en dans faktiskt kan bli med en liten fantasi.
Obs! Jag är ganska säker på att detta inte är en komplett lista.

Låt oss komma ner till detaljerna

Giltiga nivåer = * Fet (I mitt yttrande)

Newcomer: Verkligen, riktigt lätt dans.
Absolute Beginner:Verkligen, riktigt lätt dans.
Ultra Beginner :Verkligen, riktigt lätt dans.
Low Beginner:Verkligen, riktigt lätt dans.
*Easy Beginner: Verkligen, riktigt lätt dans. Behöver vi verkligen fem nivåer under nybörjare?
*Beginner:Nybörjardans.
High Beginner:Nybörjare kan inte göra dessa. Behöver vi också Low Improver?
Beginner/Intermediate:Om du är en intermedia dansare är det en nybörjardans. Om du är en nybörjare dansare är det en intermedia dans. Nybörjare kan inte göra dessa danser. Nybörjare / mellannivå bör vara FÖRBJUDNA!
Low Improver:Se Hög nybörjare.
*Improver:Nybörjare kan inte göra dessa. Intermediate dansare dansar bara fyra väggar, så är de på något annat.
High Improver: Varför inte bara förbättra / mellanliggande?
Improver/Intermediate:FÖRBJUDA! Om du är en mellanliggande dansare är det en förbättrad dans. Om du är en förbättrad dansare är det en mellanliggande dans.
Low Intermediate:Se Improver / Intermediate.
Easy Intermediate:Se Low Intermediate - Jag hänvisar till denna nivå till Avdelningen för redundansavdelning.
*Intermediate:Nybörjare och bättre dansare kan inte göra dessa danser. Dessa danser är utformade för att skrämma nybörjare och förbättringar.
High Intermediate:Endast 1% av alla dansare kan göra dessa danser. Ummm ... Kanske för att de är AVANCERADE DANCES !!!
Intermediate/Advanced: Måste jag upprepa mig själv?
Low Advanced:Se Avancerat.
*Advanced:Endast 1% av alla dansare kan göra dessa danser.
High Advanced:Endast unicorns och Guyton Mundy kan göra dessa danser.
Did I mention Novice? No? Well there's that too.Vissa danser är märkta med en nivå av "nybörjare".

Ordboksdefinition nybörjare - substantiv 1. En person som är ny på omständigheterna, arbetet etc., där han eller hon är placerad; nybörjare; tyro: Jag visste inte riktigt var man skulle placera nybörjare i listan. Du skulle tro att det skulle vara som nybörjare men från tidigare erfarenheter och titta på några av danserna på copperknob.com betyder det olika saker för olika koreografer. I "Novice" arenan finns nybörjare nybörjare, lätt nybörjare, phrased nybörjare (phrased nybörjare? Snälla, någon slap mig.) Och nybörjare / Intermediate. Vänligen förbjud Novice / Intermediate tillsammans med alla andra "någonting" / "något" nivåer, AARRGHH !! Faktum är att vi bara förbjuder nybörjare helt och bara använda det för tävlingar. Här är ett exempel på en nybörjare dans ...


50 sätt (lätt), 64 count Nivå: Phrased Novice
AA / Tag 1 / BB / AAA / Tag2 / BB / AA / Tag 3 / BBBB

Och glöm inte att gå fram till dansnivån med termen ”Phrased” om du vill ha en riktigt hård dans.

Gordon Small, juli – 2016

Print Friendly, PDF & Email